Cruise 4.0 RL

3.649,00

De Torqeedo Cruise 4.0 RL is met een stuwkracht van maar liefst 375 LBS (8PK) en een vermogen van 4000W de meest krachtige elektrische buitenboordmotor.

Vergelijk
Artikelnummer: 1233-00 Categorie: Tags: , ,

Beschrijving

De Torqeedo Cruise 4.0 RL (met gashendel) is met een enorme stuwkracht van 375 LBS (ongeveer 8 PK!) en een vermogen van 4000W de meeste krachtige elektrische buitenboordmotor. De elektromotor is ondanks het grote vermogen bijzonder licht vergeleken met andere elektrische buitenboordmotoren. De elektromotor weegt 16,1KG. Elektrische buitenboordmotoren met een stuwkracht van 112 LBS wegen ca. 25-30KG. De Torqeedo Cruise 4.0 R kan gebruikt worden in zoet- en zout water. U kunt precies zoveel gas geven als u wilt en bent niet beperkt tot versnellingen, dankzij de traploze snelheidsregeling. De elektromotor is uitgerust met een gashendel die is voorzien van een on-board computer met GPS en display. Op deze display vindt u alle informatie over de status van de motor en accu. Het verschil met de Cruise T is dat dit model met een helmstok werkt en niet met gashendel. De on-board computer zit bij dit model bovenop de motor en wordt dus niet geleverd met gashendel. Met de Cruise T bestuurt u de motor van dichtbij en met de Cruise R van een afstand.

De Torqeedo motor Cruise 4.0 RL kan zeilboten aan van maar liefst 4 ton! De Torqeedo motor heeft minimaal twee lithium accu’s nodig. U zou ook kunnen kiezen voor vier AGM accu’s van 200 Ah. Wij raden twee Power 26-104 lithium accu’s van Torqeedo aan. Deze accu is namelijk compatibel met de Torqeedo Cruise motor. Deze accu heeft diverse voordelen. Als lithium accu, levert de Power 26-104 betere prestaties dan conventionele lood accu’s. Daarnaast is een lithium accu lichter. Dit betekent langere vaartijden en daarnaast wordt uw boot niet onnodig zwaar. De Power 26-104 is zo ontworpen dat de accu kan communiceren met de on-board computer van de Torqeedo Cruise 4.0 RL.

De Torqeedo Cruise 4.0 RL is erg sterk gebouwd. Zo is de motoras is gemaakt van robuust aluminium en is de propeller extra versterkt. Om een lange levensduur te realiseren is de motor extra geanodiseerd en gemaakt van hoogwaardige kwaliteit zoutwaterbestendig aluminium (AlMgSi1). De motor is corrosiebestendig dankzij een zorgvuldige afstemming van alle materialen. De Torqeedo Cruise 4.0 R is voorzien van de IP67-norm. Dit betekent dat de motor geheel waterdicht is.

De Torqeedo Cruise 4.0 RL is inclusief afstandsbediening met gashendel. De motor is inclusief zekering en hoofdschakelaar, kabelset, accukabel brug voor loodaccu’s en geïntegreerde on-board computer met GPS en display. U kunt met de enorme stuwkracht van 375 LBS lange afstanden afleggen: 54km. Op twee Torqeedo Power 26-104 accu’s of vier 200 Ah AGM accu’s kunt u 11 uur varen op 5 km/h en 1,2 uur op 13 km/h (volgas). De Torqeedo Cruise 4.0 R kunt u verkrijgen in het Torqeedo Cruise 4.0 RS (aslengte: 62,5cm) en Torqeedo Cruise 4.0 RL (aslengte: 75,5cm) model. U heeft 2 jaar garantie op de Torqeedo Cruise 4.0 R.

Extra informatie

Stuwkracht

375 LBS (ca. 10PK)

Spanning

48V

Vermogen

4000W

Staartlengte

Langstaart

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.